CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Praze 29.08.2006


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Praha

Celníci odhalili další padělky dálničních kupónů

    Kladenští celníci odhalili při včerejší kontrole na rychlostní silnici R6 tři podezřelé dálniční kupóny. 

    První případ se stal na sjezdu u Nového Strašecí, kdy celníci zastavili po půl desáté dopoledne nákladní automobil MAN. Řidič vozidla se sice prokázal nalepeným prvním dílem a předložil i díl druhý, ale po důkladné kontrole celníci pojali podezření, že dálniční kupón v hodnotě sedmi tisíc korun vykazuje znaky padělku.

    Další případ se stal tentokrát na sjezdu u Velké Dobré v půl druhé odpoledne. Řidič nákladního vozu Renault se také prokazoval nalepeným prvním dílem a celníkům předložil i díl druhý dálničního kupónu v hodnotě čtrnácti tisíc korun. Tento díl však neodpovídal číslu série uvedeného na vylepené části, přestože registrační značka vozidla byla uvedena shodně. Na výzvu celníků předložil řidič další druhý díl, tentokrát i se správným sériovým číslem. Po následné podrobnější kontrole celníci pojali opět podezření, že všechny předložené doklady jsou s největší pravděpodobností také padělané.

     V obou případech celníci dálniční známky zajistili a v nejbližších dnech budou odeslány k odborné expertíze celně kriminalistickému pracovišti Celní správy ČR.

     Prokáže-li se, že se skutečně jedná o padělky dálničních kupónů, postoupí celníci i tyto případy příslušným orgánům Policie ČR k dalšímu šetření.

     Během měsíce srpna je to již desátý případ, kdy kladenští celníci odhalili pravděpodobné padělky dálničních kupónů v celkové nominální hodnotě 54.400,- Kč.

   

Zdeněk Málek
Tiskový mluvčí CŘ Praha
tel: 261 334 122
mobil: 604 290 443
fax: 261 334 120
e-mail: z.malek@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky