CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Praze 31.08.2006


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Praha

Celníci odhalili v Úvalech výrobnu padělků

    V těchto dnech odhalili celníci v průmyslovém objektu v Úvalech (okres Praha-východ) nelegální výrobnu padělků textilu. 

    Na základě podnětu živnostenského úřadu provedli mělničtí celníci ve spolupráci s pracovníky Odboru pátrání Celního ředitelství Praha kontrolu technických prostor v jednom z průmyslových areálů v obci Úvaly. V objektu odhalili tři kompletní šicí linky, v nichž docházelo k výrobě textilního zboží porušující práva k ochranné známce. Na místě se také nachází zatím blíže neurčené množství již zhotovených padělků. Celníci přistihli při výrobě falzifikátů šest osob, z nichž čtyři jsou české národnosti a dvě pocházejí ze zemí východní Evropy. V okamžiku zásahu zrovna zhotovovaly napodobeniny značkových mikin.

    Výrobní linky byly schopny v jeden okamžik zhotovit až 24 kusů předem naprogramovaného loga. Vše fungovalo pomocí speciálního počítačového programu a dle potřeby obsluha měnila jen diskety s uloženým návrhem značky. Za den mohlo být dle předběžných odhadů zhotoveno až šest set kusů padělků.

    Všechny přistižené pracující osoby předvedli celníci k provedení úkonů v trestním řízení a celý případ je i nadále v šetření příslušných orgánů Celní správy ČR.

    Podnikající fyzické osobě, jenž měla celý areál pronajatý, hrozí ve správním řízení pokuta až do výše 50.000.000,- Kč. V trestním řízení pak hrozí pachatelům této trestné činnosti sankce propadnutí zboží, peněžitá pokuta či trest odnětí svobody až na dva roky.

   

Zdeněk Málek
Tiskový mluvčí CŘ Praha
tel: 261 334 122
mobil: 604 290 443
fax: 261 334 120
e-mail: z.malek@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky