CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Praze 11.09.2006


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Praha

Pražští celníci odhalili o víkendu padělky obuvi a neznačené cigarety

    O tomto  víkendu odhalili pražští celníci kamion s padělky sportovní obuvi a ve dvou autobusech také tisíce neznačených cigaret. 

    Hlídka mobilní skupiny Celního ředitelství Praha zastavila v sobotu po desáté hodině večerní, na 29 km dálnice D1 ve směru na Prahu, nákladní vozidlo české imatrikulace. Kontrolou ložné plochy automobilu odhalili celníci 5.290 párů sportovní obuvi označené logem PUMA. Z důvodu podezření z porušení práv k ochranné známce celníci zboží zajistili a až do vyšetření případu bude pod jejich dohledem. Hodnota zajištěných falzifikátů byla vyčíslena na částku převyšující pět milionů korun.

    O pět hodin později kontrolovali celníci na odstavném parkovišti, tentokrát na 4,5 km dálnice D5, polský linkový autobus. V zavazadlovém prostoru pak odhalili  v kufru jednoho z cestujících 19.200 kusů neznačených cigaret.

    Podobný případ se odehrál i v neděli hodinu před polednem. Celníci zastavili v Praze 9 autobus ukrajinské imatrikulace a za pomoci služebního psa prováděli kontrolu přepravního i zavazadlového prostoru zaměřenou opět na tabákové výrobky. Jedna z tašek v zavazadlovém prostoru ukrývala 4.200 kusů cigaret označených pouze ukrajinským kolkem.

    V obou případech celníci cigarety zajistili a případy předali místně příslušným celním úřadům k dalším úkonům. Únik na cle a daních činí v obou případech   čtyřicet pět tisíc korun.


Zdeněk Málek
Tiskový mluvčí CŘ Praha
tel: 261 334 122
mobil: 604 290 443
fax: 261 334 120
e-mail: z.malek@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky