CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Praze 22.09.2006


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Praha

Celníci odhalili v Praze Stodůlkách dvacet pět nelegálně pracujících cizinců

    Ve středu 20. září 2006 v pozdních odpoledních hodinách odhalili pražští celníci, ve spolupráci se strážníky městské policie, dvacet pět nelegálně pracujících cizinců v Praze Stodůlkách.

    Dvě desítky celníků a pět strážníků se při kontrole zaměstnávání cizinců zaměřilo na předem vytipovaný areál stavby bytových domů v Praze 13 – Velké Ohradě. Práci bez příslušných pracovních povolení a tudíž v rozporu s platnými právními předpisy, tam vykonávalo dvacet pět občanů z východní Evropy. Tři z nich celníci předali příslušníkům cizinecké a pohraniční policie k dalším úkonům pro podezření z porušení zákona o pobytu cizinců na území České republiky. Jeden cizinec měl dokonce v cestovním pase vyznačen zákaz pobytu a proto byl předán, s podezřením pro trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí, policistům z místního oddělení Stodůlky. 

    Zjištěný případ porušení zákona o zaměstnanosti bude v nejbližších dnech postoupen k dalšímu řízení Úřadu práce hl. m. Prahy. Za nelegální zaměstnávání cizinců lze zaměstnavateli uložit pokutu až do výše dvou milionů korun.

    Za prvních osm měsíců letošního roku zkontrolovali celníci v Praze a Středočeském kraji 272 podniků a provozoven. Z 1.231 kontrolovaných cizinců jich 632 pracovalo v rozporu se zákonem o zaměstnanosti.


Zdeněk Málek
Tiskový mluvčí CŘ Praha
tel: 261 334 122
mobil: 604 290 443
fax: 261 334 120
e-mail: z.malek@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky