CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Praze 28.11.2006


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Praha

Celníci odhalili na Mělnicku čtrnáct nelegálně pracujících cizinců


    V pondělí 27. listopadu odhalili mělničtí celníci, ve spolupráci s pracovníky cizinecké policie, čtrnáct nelegálně pracujících cizinců v Lužci nad Vltavou.

    Kontroloři přistihli při výkonu nelegální práce v provozovně místní pily čtrnáct občanů z Ukrajiny. Jeden z nich měl propadlé turistické vízum a tak si ho pracovníci cizinecké policie převzali k provedení dalších úkonů. V posledních měsících je to již třetí kontrola celníků ve stejném objektu, v kterém odhalili celkem šestačtyřicet pracujících cizinců bez příslušných pracovních povolení.
V posledním případě došlo i k pokusu o únik z kontrolovaného objektu, kdy po příjezdu celníků a policistů se někteří cizinci snažili přelézt plot areálu a vyhnout se tak kontrole.

    Zjištěný případ porušení zákona o zaměstnanosti bude v nejbližších dnech postoupen k dalšímu řízení místně příslušnému úřadu práce. Za nelegální zaměstnávání cizinců lze zaměstnavateli uložit pokutu až do výše dvou miliónů korun.

    Od ledna do října letošního roku zkontrolovali celníci ve Středočeském kraji celkem 168 provozoven. V nich přistihli 604 cizinců (z 991 kontrolovaných) bez příslušných pracovních povolení.


Zdeněk Málek
Tiskový mluvčí CŘ Praha
tel: 261 334 122
mobil: 604 290 443
fax: 261 334 120
e-mail: z.malek@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky