CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Praze 04.05.2007


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Praha

Pražští celníci zajistili padělky zboží v kamenných obchodech

                                                                                                                                               

Ve čtvrtek 3. května provedli pražští celníci z Celního úřadu Praha D1 v součinnosti s Hlavní skupinou mobilního dohledu Celního ředitelství kontrolní akci, při které se zaměřili na kamenný obchod v Praze 4.
Celníci objevili kromě textilu a obuvi i hračky, přívěsky na klíče, pryžové náramky, plastové kryty na mobilní telefony, hodinky a  plynové zapalovače. Prodávané zboží vykazovalo znaky porušující práva majitelů ochranných známek BMW, MERCEDES, FERRARI, HONDA, ADIDAS, PUMA, HELLO KITTY, HLEDÁ SE NEMO, SPIDER-MAN, NOKIA,NEW YORK, PEUGEOT, FIAT, AUDI, NISSAN, GUCCI a další. Hodnota zajištěného zboží byla předběžně vyčíslena na půl milionu korun.
Úspěšní byli ten samý den i celníci z Celního úřadu Praha 1, kteří kontrolovali známou prodejnu v ulici Na Poříčí, v níž zjistili, že se prodávají falzifikáty značky REPLAY. Celkem zajistili 350 kusů textilních výrobků. Hodnota zabaveného zboží je bezmála 700.000 korun.
Zástupci majitelů ochranných známek v obou případech potvrdili, že se skutečně jedná o padělky. Zboží bylo přemístěno  do celních skladů, kde zůstane do konce šetření celého případu.
Kontrolní akce Celní správy České republiky jsou úspěšné nejen na tržnicích, ale i při zajišťování zboží porušujícího práva majitelů ochranných známek  v kamenných obchodech.

 Celní ředitelství Praha má k dispozici z obou případů fotodokumentaci.

 


 

    


Ivana Dvořáková
tisková mluvčí
Celního ředitelství Praha  tel.: 261 334 122
fax: 261 334 120
mobil: 604 290 443
e-mail: i.dvorakova@cs.mfc.cz
Skočit na začátek stránky