CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Praze 11.12.2007


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Praha

Velmi úspěšná razie pražských celníků v tržnici SAPA

    V pondělí 10. prosince obsadila necelá stovka pražských celníků část známé pražské tržnice SAPA se sídlem v Praze 4 – Libuši. Celníci se zaměřili na plagiáty výrobců renomovaných světových značek.
Zhruba okolo jedenácté hodiny celníci vtrhli do prostorů tržnice a zcela uzavřeli a obklíčili jednu z prodejních hal. Většina asijských obchodníků se ihned rozutekla a na místě jich zůstala jen nepatrná hrstka. Obchody, které byly v tu chvíli zavřené celníci začali za pomocí techniky násilně otevírat. Po několika málo minutách bylo zřejmé, že zátah je úspěšný.
Celkem bylo nalezeno téměř 1.500 párů obuvi, 8.000 kusů textilního zboží, přes 9.000 kusů nejrůznějších doplňků a rekordní počet – přes 5.000 kusů hodinek. Veškeré zabavené zboží vykazovalo znaky porušující práva majitelů světových renomovaných výrobců – ADIDAS, NIKE, PUMA, CHANEL, GUCCI, UMBRO, PLAYBOY, BREITLING, ROLEX  a další.
Rozsáhlá kontrolní razie probíhala do pozdních nočních hodin a hodnota zabaveného zboží dosáhla  částky 125 MILIONŮ KORUN.
Zadržené zboží bylo přemístěno do skladů, které jsou pod celním dohledem, kde zůstane do konce šetření celého případu.
Akce podobného typu nejsou ničím výjimečné a jsou plánovány i do budoucna.

 


 


Ivana Dvořáková
tisková mluvčí
Celního ředitelství Praha  tel.: 261 334 123
fax: 261 334 120
mobil: 604 290 443
e-mail: i.dvorakova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky