CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Praze 25.01.2008


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Praha

Úspěšné kontroly nelegální zaměstnanosti ve středních Čechách

Ve čtvrtek 24. ledna provedli celníci ve středočeském kraji dvě kontroly zaměřené na nelegální zaměstnávání cizinců. V rámci první kontroly kladenští celníci zjistili, že tři osoby pocházející z Ukrajiny nemají povolení k výkonu své pracovní činnosti a ani povolení k pobytu.
Druhá kontrolní akce byla ten samý den provedena na Benešovsku, kde se celníci zaměřili na jedno z logistických center. Během této akce bylo zjištěno celkem 34 cizinců ( z toho 10 pocházelo z Ukrajiny, 20 z Mongolska, 2 z Moldávie a zbylí 2 byli z Uzbekistánu), kteří neměli v pořádku své pracovní povolení. U sedmi kontrolovaných osob bylo navíc zjištěno, že mají ani neplatná pobytová víza.
Nejčastější případy nelegálního zaměstnávání cizinců jsou ve stavebnictví, v oblasti obchodu a služeb nebo v nejrůznějších gastronomických provozovnách a stáncích  s rychlým občerstvením.
Všechny zjištěné případy předávají celníci k řešení příslušným úřadům práce. Za nelegální zaměstnávání může být zaměstnavateli uložena pokuta až do výše dvou milionů korun.

 


 



Ivana Dvořáková
tisková mluvčí
Celního ředitelství Praha  tel.: 261 334 122
fax: 261 334 120
mobil: 604 290 443
e-mail: i.dvorakova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky