CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Praze 07.06.2012


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Praha

V pražské SAPĚ byly nalezeny padělky Sklepmistra

Ve středu zajistili celníci v několika obchodech v pražské tržnici SAPA 2 432 litrů vína neoprávněně označeného ochrannou známkou PŮVODNÍ SKLEPMISTR. Podnět ke kontrole dostali od oprávněného uživatele práv duševního vlastnictví - společnosti České vinařské závody a.s. Nabízené padělky se lišily od originálních výrobků nejen etiketou, cenou a korkem, ale především podřadnou kvalitou.

Výrobce upozorňuje spotřebitele, že padělky nabízejí  asijské tržnice a asijské večerky, které nejsou již přes rok přímými odběrateli společnosti České vinařské závody a.s.

„Značka Původní Sklepmistr je jednou z nejúspěšnějších českých značek, dlouhodobě oblíbená českými spotřebiteli,“ uvedl Libor Výleta, generální ředitel Českých vinařských závodů. „Je smutné, že vedle značkové elektroniky a textilu, se stávají předmětem padělání i naše tradiční potravinářské výrobky.“

Při kontrole celníci zajistili i více jak třicet tisíc kusů padělků drogistického zboží, jež mohly způsobit majitelům práv duševního vlastnictví škodu téměř čtyři miliony korun. 


kpt. Ing. Martina Kaňková
Tisková mluvčí GŘC a CŘ Praha
tel: +420 261 331 931
mobil: +420 725 370 040
fax: +420 261 332 100
e-mail: media@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky