CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 02.03.2005


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Kontroly na pozemních komunikacích Liberecka

Na silnici I. třídy mezi Jestřebím a Zákupy byl zjištěn kontrolní skupinou celní správy jeden případ porušení Nařízení rady EHS 3821/85, které se zabývá otázkou dodržování kontrol záznamový přístrojů. Záznamové zařízení mělo prošlou stanovenou lhůtu poslední kontroly záznamového zařízení-tachografu. Dva zahraniční přepravci nedodrželi bezpečnostní přestávky podle ustanovení Nařízení rady EHS č. 3820/85, které se zabývá otázkou tzv. sociální legislativy v silniční dopravě.

Po vstupu České republiky do EU se vnitrostátní doprava v ČR a přeshraniční doprava uvnitř EU řídí Nařízeními rady EHS 3820/85 a 3821/85. Tato nařízení jsou z hlediska organizace práce řidiče prakticky identická s dohodou AETR.

Podle dohody AETR se i nadále řídí mezinárodní doprava zemí EU s nečlenskými zeměmi EU (které podepsaly dohodu AETR). Sem patří např. Rusko, Bělorusko, Ukrajina, Rumunsko, Bulharsko, Turecko aj.

Případy porušení výše uvedených nařízení byly postoupeny Krajskému úřadu Libereckého kraje – odboru dopravy.

Při součinnostní akci Policie České republiky a celní správy z Jablonce nad Nisou na silnici u Ohrazenic bylo zjištěno ve třech případech překročení povolené hmotnosti (na nápravu). Přestupky vyřešila policie v blokovém řízení na místě.

 


Viliam Leysek  pracovník vztahů k veřejnosti   tel.: 475667205  fax: 475667310  e-mail: v.leysek@cs.mfcr.cz   
Skočit na začátek stránky