CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 08.03.2005


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Přetížená vozidla dále ničí komunikace

Téměř každé zvážené vozidlo bylo při včerejším kontrolním vážení přetíženo. Celníci ze skupiny mobilního dohledu Celního ředitelství Ústí nad Labem prováděli během včerejšího dne kontrolní akci, zaměřenou na vážení nákladních vozidel jedoucích po silnici E55. Nedaleko obce Bílinka na Lovosicku se tentokrát zaměřili na vnitrostátní dopravu, především na jízdní soupravy přepravující písek, uhlí, kovový odpad a podobně.

Z celkového počtu deseti zvážených nákladních vozidel bylo u devíti z nich zjištěno překročení povolené hmotnosti na nápravu vozidla. Všechna přetížená vozidla patřila českým dopravcům. U jedné jízdní soupravy vezoucí písek bylo dokonce zjištěno celkové přetížení o neuvěřitelných šest tun. Zároveň celníci kontrolovali i dodržování doby řízení vozidla, bezpečnostní přestávky a doby odpočinku řidičů, značení vozidel a platnost technických kontrol. Zjištěné případy porušení předpisů byly postoupeny příslušným odborům dopravy.

Podobné akce probíhají téměř každý den. Celní ředitelství Ústí nad Labem vlastní dvě mobilní váhy. Jedna operuje na území Ústeckého kraje a  druhá pak na území Libereckého kraje. Celní správa se těmito kontrolami snaží omezit pohyb přetížených nákladních vozidel po našich komunikacích, aby nedocházelo k jejich značnému poškozování a nebyla ohrožována bezpečnost silničního provozu.

 


Jiří Nejedlý 
Tiskový mluvčí   tel.: 475667216  fax: 475667310  mobil: 731 421 645  e-mail: j.nejedly@cs.mfcr.cz   
Skočit na začátek stránky