CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 18.03.2005


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Následnou kontrolou zjištěn značný únik

Následnou kontrolou odhalili děčínští celníci celní a daňový únik ve výši téměř sedmi milionů korun.

Celníci prováděli následnou kontrolu po propuštění zboží u jedné firmy mající sídlo v Děčíně při níž zjistili, že došlo k neoprávněnému přiznání celních výhod spočívajících v osvobození od dovozního cla a k neoprávněnému přiznání daňové výhody.

Firma loni dovezla do ČR výrobní linku v hodnotě téměř 32 milionů korun, která jí byla na základě předloženého celního prohlášení propuštěna do režimu volného oběhu s nárokem na osvobození od cla a DPH. Děčínští celníci však kontrolou v účetnictví zjistili, že firma stanovené podmínky pro osvobození nedodržela. Vzniklý celní a daňový únik činí 6.898.122,-korun.

Příslušníci celní správy provádějí následné kontroly za účelem přesvědčení se o správnosti údajů, které jsou uváděny na dovozních či vývozních celních dokladech. Zpravidla se jedná o kontrolu účetních a dalších obchodních dokladů, které s předmětným dovozem nebo vývozem zboží souvisí.

V uplynulém roce bylo v územní působnosti Celního ředitelství Ústí nad Labem provedeno celkem 222 následných kontrol. Z tohoto počtu již bylo 205 kontrol ukončeno. U jednadevadesáti firem bylo zjištěno porušení celních předpisů, při kterých došlo ke vzniku celního a daňového únik v celkové výši 11.889.067,-korun.

 


Jiří Nejedlý 
Tiskový mluvčí   tel.: 475667216  fax: 475667310  mobil: 731 421 645  e-mail: j.nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky