CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 19.04.2005


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Celníci kontrolovali nelegální zaměstnanost

V průběhu minulého týdne kontrolovaly útvary Celního ředitelství Ústí nad Labem nelegální zaměstnávání cizinců na Liberecku a Teplicku.

Kontrolní skupina složená z pracovníků úřadů práce, příslušníků celní správy a cizinecké policie prověřovala na Liberecku akciovou společnost poskytující lázeňské služby. Kontroloři zde odhalili 9 občanů ukrajinské národnosti a jednoho občana Moldavie, kteří neměli pracovní povolení. Jeden z cizinců navíc předložil pouze kopii dokladu totožnosti.

Na Teplicku prověřili celníci 3 subjekty zabývající se dřevovýrobou a sběrem kovového odpadu. Prověřeno bylo 21 osob u kterých nebylo zjištěno porušení předpisů.

Za první čtvrtletí provedli celníci v Ústeckém a Libereckém kraji 29 kontrol, prověřili celkem 660 osob v padesáti firmách. U devatenácti z nich zjistili kontroloři porušení předpisů. Byli zde zaměstnáváni cizinci bez pracovního povolení. V devíti případech neměli cizinci pobytová víza.

Zjištěné případy porušení zákona o zaměstnanosti jsou postoupeny k dalšímu řízení příslušnému úřadu práce. Odpovědnou osobou za dodržování příslušných předpisů, je vždy zaměstnavatel, tomu hrozí za nelegální zaměstnávání cizinců sankce až do výše 2 milionů korun.

 


Jiří Nejedlý 
Tiskový mluvčí   tel.: 475667216  fax: 475667310  mobil: 731 421 645  e-mail: j.nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky