CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 31.05.2005


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Celníci se na tržnicích zaměřují nejen na padělky, ale i lihoviny

Na příhraničních tržnicích odhalují celníci stále méně nelegálního zboží. Přesto se celníkům o víkendu podařilo na tržnici v katastru obce Jiříkov zajistit CD nosiče se zvukovými a filmovými tituly. Při kontrole stánkového prodeje objevili celníci ve zcela opuštěném prostoru místní tržnice (mimo prodejní místa) 230 kusů pirátských nahrávek na CD nosičích v hodnotě 158 500,- Kč. Šetřením provedeným u tamních prodejců se nepodařilo odhalit majitele zboží a tak byly nosiče s převážně hudební produkcí převezeny do celního skladu.

Pracovníci celní správy zaměřují nyní více kontrolní činnost, v souvislosti s blížící se účinností zákona o povinném značení lihu, na skladování a přepravu alkoholu.

Při víkendové namátkové kontrolní akci, kterou prováděli na tržnici v katastru obce Kunratice na Liberecku došlo ke kuriózní situaci. Celníci zde spatřili dva muže přepravující na kárce kartony se zbožím ke stánku, který patřil jednomu z nich. V přepravovaných kartonech byl celníky nalezen alkohol různých značek. Při důkladnější kontrole skladových prostor prodejního místa bylo nalezeno ještě několik balení alkoholu.

Vzhledem k tomu, že majitel neprokázal, že se jedná o vybrané výrobky zdaněné nebo oprávněně nabyté za ceny bez daně, bylo bezmála 135 litrů alkoholu zajištěno a uskladněno v celním skladu.


Jiří Nejedlý 
Tiskový mluvčí   tel.: 475667216  fax: 475667310  mobil: 731 421 645  e-mail: j.nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky