CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 26.07.2005


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Celníci stále přijímají inventarizační seznamy lihovin

Ještě stále docházejí na celní úřady obchodníci, kteří prodávají lihoviny, aby odevzdali inventarizační soupisy zásob neokolkovaného alkoholu.

Celní ředitelství Ústí nad Labem upozorňuje na blížící se konec období, v němž mají dotčené subjekty povinnost odevzdat příslušným celním orgánům inventarizační soupisy zásob neokolkovaného lihu. Výsledky inventury mají být předány nejpozději do 31. července.

Tento den však připadá na den pracovního volna (neděle), a proto dochází v souladu se správním řádem k prodloužení termínu pro odevzdání soupisů do následujícího pracovního dne, tedy do 1.8.2005. Ti, kteří do tohoto data předloží inventurní seznamy, mohou zásoby neokolkovaných lihovin prodávat až do konce roku. Neinventarizované zásoby lihovin jsou posuzovány jako nelegální líh, který není možné prodávat, a držitelům tohoto lihu hrozí finanční postih.

V rámci usnadnění odevzdávání inventurních soupisů osobám, kterých se tato povinnost týká, budou opět celní úřady včetně Celního ředitelství Ústí nad Labem přijímat  inventurní soupisy mimo běžnou pracovní dobu – ve dnech 30.7. a 31.7. 2005 od 8,00 hod. do 16,00 hod. a v prodloužené pracovní době dne 1.8.2005 od 8,00 hod. do 20,00 hod. Jedná se skutečně již o krajní možnost odevzdání inventurních soupisů zásob neznačených lihovin útvarům celní správy.

K dnešnímu dni obdržely celní útvary v Ústeckém a Libereckém kraji od podnikatelské veřejnosti (výrobců, dovozců a prodejců) bezmála 4 700 soupisů. Z celkového předpokládaného počtu dotčených subjektů odevzdala soupisy zatím pouze polovina.


Jiří Nejedlý
Tiskový mluvčí
tel.: 475667216
fax: 475667310
mobil: 731 421 645
e-mail: j.nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky