CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 02.08.2005


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Očekávaný nápor se nekonal

Zákonem stanovenou povinnost provést ke dni 1.7.2005 inventarizaci zásob neznačeného lihu a její výsledky předat celníkům do konce července (resp. 1. srpna 2005) splnilo v Ústeckém a Libereckém kraji 6 544 subjektů (tj. cca 71%).

Očekávaný víkendový nápor se nekonal. Mimořádné úřední hodiny o víkendu a prodlouženou pracovní dobu v pondělí využilo k odevzdání inventarizačních soupisů zásob neznačeného lihu na celních úřadech včetně Celního ředitelství Ústí nad Labem pouze 206 dotčených subjektů.

Podnikatelé a živnostníci mohli přinášet nebo zasílat inventurní soupisy po celý červenec, přesto tak neučinila třetina osob, kterých se tato povinnost týkala. Očekáváme nyní ještě soupisy, které někteří dotčení podnikatelé a živnostníci zaslali poštou, poté začneme s namátkovými kontrolami. Tomu, kdo neprovedl inventarizaci nebo nepředal její výsledky celním orgánům, hrozí sankce od padesáti tisíc korun výše nebo propadnutí zboží.

Uzavřené láhve alkoholu pocházející z inventarizovaných zásob je možné doprodat do konce roku. Od 1.1.2006 smějí být prodávány na tuzemském trhu lihoviny pouze v láhvích opatřených kolkovou známkou.

Informace o počtech odevzdaných inventarizačních soupisů z jednotlivých regionů Vám sdělíme na kontaktní adrese viz níže


Jiří Nejedlý
Tiskový mluvčí
tel.: 475667216, fax: 475667310
mobil: 731 421 645
e-mail: j.nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky