CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 23.08.2005


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Celníci ukončili zvýšený celní dohled na tržnici v Dubí

Včera ve večerních hodinách byl ukončen zvýšený celní dohled nad tržnicí v Dubí. Podezření celníků, že se v uzamčených stáncích a příručních skladech skrývá nelegální zboží, se potvrdilo.

Časově neomezený celní dohled tržnice u Lesní brány v Dubí zahájili celníci minulé pondělí (15.8.2005), poté co trhovci většinu prodejních stánků při příjezdu uniformovaných příslušníků celní správy uzavřeli. Jednání s jednatelem společnosti, která je nájemce uvedené tržnice, nepřineslo ve věci zpřístupnění všech prodejních míst žádné výsledky. Celníci na základě důvodného podezření, že uzamčené stánky a příruční sklady slouží ke skladování nelegálního zboží, získali po týdenním dohledu souhlas státního zástupce vniknout do uzamčených stánků. Přivolaná odborná zámečnická firma ale nakonec zasahovat nemusela. Přítomní stánkaři totiž klíče od stánků i příručních skladů nalezli. Někteří vyndali klíčky ze skrýší, jiní vyklepali klíčky z bot.

Pověřený celní orgán Celního ředitelství Ústí nad Labem zajistil v příručních skladech a dalších nebytových prostorech nelegální zboží. Zejména textilní výrobky neoprávněně označené ochrannou známkou (DIESEL, PUMA, ADIDAS a další), stovky zvukových a obrazových nosičů záznamu a téměř sto tisíc kusů neznačených cigaret. Přibližná hodnota zboží, které bylo převezeno do celního skladu, činí řádově milion korun.

Dnes již trhovci své stánky otevřeli a v současné době vystavují a nabízí k prodeji pouze legální zboží. Zvýšený dohled splnil svůj účel, přesto budou celníci tržnici v Dubí i nadále monitorovat namátkovými kontrolami.


Jiří Nejedlý
Tiskový mluvčí
tel.: 475667216, fax: 475667310
mobil: 731 421 645
e-mail: j.nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky