CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 08.11.2005


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Prodejci mají možnost dokolkovat lihoviny

Blíží se konec přechodného období, kdy se na trhu objevují kolkované lihoviny i nekolkované lihoviny pocházející  z  inventarizovaných zásob. Od 1.1.2006 se smí prodávat a skladovat pouze lihoviny s kontrolní páskou (kolkem).
Obchodníci a prodejci, kteří do konce roku nestihnou doprodat zásoby zinventarizovaných nekolkovaných lihovin, mají ještě  možnost provést tzv. dokolkování. Jak postupovat ?

· Prodejci se mohou zaregistrovat u příslušného celního ředitelství, objednat si vlastní kolky a provést označení spotřebitelského balení lihu tzv. na místě. Dokolkování mohou obchodníci provést sami nebo prostřednictvím  smluvně zajištěné osoby, jíž předají vlastní kontrolní pásky se svým evidenčním kódem.

· Další možností  je dokolkování  cestou již zaregistrované osoby (např. dovozce či výrobce), kdy je použita kontrolní páska registrované osoby.

Dokolkování je třeba uskutečnit  do 31.12.2005 a  týká se samozřejmě jen těch lihovin, které byly  řádně uvedené v inventurním seznamu k 1.7.2005, jenž obchodníci s lihovinami odevzdali  celníkům.

Podrobné informace k postupu při dokolkování lihovin poskytnou příslušné celní úřady. Informace jsou dostupné také na internetových stránkách celní správy  www.cs.mfcr.cz.
V zájmu včasného vyřízení veškerých formalit k registraci a objednávce kolků je důležité, aby se obchodníci v této věci obrátili na celní úřady co nejdříve.


Jiří Nejedlý
Tiskový mluvčí   CŘ Ústí nad Labem
tel: 475 667 216
mobil: 731 421 645
fax: 475 667 310
e-mail:   j.nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky