CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 11.11.2005


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Celníci odhalili na Liberecku a Jablonecku nelegálně pracující cizince

Při středeční kontrole odhalili celníci, ve spolupráci s dalšími orgány státní správy, dvacet nelegálně pracujících cizinců.
Kontrolní skupina složená z celníků, příslušníků cizinecké a pohraniční policie a pracovníků úřadu práce, se při kontrole zaměstnávání cizinců zaměřila nejprve na dvě provozovny na Liberecku.  Práci bez příslušných pracovních povolení a tudíž v rozporu s platnými právními předpisy zde vykonávalo pět cizinců. Jeden z přistižených navíc pobýval na území České republiky nelegálně.

V odpoledních hodinách navštívila kontrolní skupina jednu provozovnu kovovýroby nedaleko Jablonce nad Nisou. Zde kontroloři odhalili patnáct cizinců vykonávajících práci bez příslušných pracovních povolení. Deset z nich navíc porušilo právní normy o pobytu cizinců. Ti byli následně předáni pracovníkům cizinecké a pohraniční policie k provedení úkonů směřujících ke správnímu vyhoštění z ČR.

Zjištěné případy porušení zákona o zaměstnanosti byly postoupeny k dalšímu řízení na úřady práce v Liberci a Jablonci nad Nisou. Za nelegální zaměstnávání cizinců lze zaměstnavateli uložit pokutu až do výše dvou milionů korun.


Jiří Nejedlý
Tiskový mluvčí CŘ   Ústí nad Labem
tel: 475 667 216
mobil: 731 421 645
fax: 475 667 310
e-mail: j.nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky