CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 12.11.2005


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Další padělky zajistili celníci na tržnici v Křímově

Nelegální zboží za více než 5,5 milionů korun odhalili dnes odpoledne chomutovští celníci v obci Křímov na tržnici zvané Špic.
    Kontrolní akce zaměřená na prodej padělků, napodobenin a pirátských nahrávek trvala čtyři hodiny. Zúčastnilo se jí sedm celníků, dva inspektoři české obchodní inspekce a dva příslušníci cizinecké a pohraniční policie. Na pomoc si tentokrát pozvali i dva příslušníky služby kriminální policie a vyšetřování. Ve dvanácti opuštěných stáncích nalezli kontroloři 59 párů obuvi a 222 kusů plagiátů textilu. Převážně se jednalo o svetry, mikiny a bundy, které se honosily značkami světoznámých firem (Puma, Diesel, Adidas, Lacoste). Značnou část odvezeného zboží tvořily pirátské nahrávky v hodnotě téměř pěti milionů korun. Celníci  zajistili 7 315 kusů CD nosičů a 1 592 kusů DVD nosičů, které byly určeny především německé klientele. Při kontrolní akci byla zadržena i jedna osoba vietnamské národnosti, která pobývala na území ČR nelegálně.
      Celková hodnota zajištěného zboží porušujícího některá práva duševního vlastnictví a autorská práva byla vyčíslena na  5 618 000,-  korun.

Jiří Nejedlý
Tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel: 475 667 216
mobil: 731 421 645
fax: 475 667 310
e-mail: j.nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky