CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 16.11.2005


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

V pronajatém domě si Asiaté zřídili velkoobchod s nelegálním zbožím

Velkoobchod s nelegálním zbožím odhalili celníci v jedné nemovitosti ležící v obci Loučná pod Klínovcem. Ukončili tak na Chomutovsku po několika měsících pátraní další úspěšnou akci. Na té se podílelo několik útvarů Celního ředitelství Ústí nad Labem (oddělení  Odhalování organizované trestné činnosti, skupina podpory pátrání) a příslušníci cizinecké a pohraniční policie.
Celníci  včera v ranních hodinách přistoupili, na základě povolení státního zástupce, k domovní prohlídce objektu a garáží v obci Loučná pod Klínovcem. Při prohlídkách bylo nalezeno 1 074 400 kusů neznačených cigaret, jejichž prodejem by státu vznikl daňový únik ve výši 2 319 479 korun. Dále pak textilní zboží porušující práva k ochranné známce v hodnotě 281 150 korun a 8 412 kusů pirátských nahrávek na obrazových a zvukových nosičích v hodnotě bezmála 11 milionů korun. Úhrnná hodnota zajištěného zboží činí  12 201 442 korun. V domku byl zřízen tzv. velkoobchod s nelegálním zbožím. V regálech byly přehledně narovnány jak  hudební a filmové nahrávky tak svetry, mikiny a další textilní výrobky dle značek světových výrobců. Obchod byl zřejmě využíván  zejména asijskými prodejci k doplňování  zboží na stáncích.
V objektu se nacházelo i osm osob vietnamské národnosti, které čelí podezření z trestného činu porušení předpisů o nálepkách k označení zboží, zkrácení daně, poplatků a podobné povinné platby, porušování práv k ochranné známce a dále porušování autorského práva, práv souvisejících s právem autorským.

Na konci prázdnin ukončili celníci obdobnou pátrací akci s krycím názvem „Žabák“  v obci Hora sv. Šebestiána. Při prohlídkách bytu a prodejních míst bylo tehdy zajištěno  261 600 kusů neznačených cigaret, značné množství obuvi a textilního zboží porušujícího práva k ochranné známce a 14 856 kusů pirátských nahrávek v hodnotě téměř 10 milionů korun.


 

   

Jiří Nejedlý 
Tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel: 475 667 216
mobil: 731 421 645
fax: 475 667 310
e-mail: j.nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky