CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 28.11.2005


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Celníci rozhodně nezahálí

V uplynulých dnech se mohou „severočeští“ celníci pochlubit hned několika úspěšnými zásahy.
Nelegální zboží za bezmála 2,8 milionu korun odhalili společně s pracovníky České obchodní inspekce (ČOI)  koncem týdne ve Hřensku na Děčínsku. Kontroloři ve dvaadvaceti  opuštěných stáncích nalezli 131 kusů plagiátů textilu. Převážně se jednalo o zimní kolekci (bundy, svetry, mikiny) honosící se značkami světoznámých firem. Dále zajistili 534 ks CD nosičů a 114 kusů DVD nosičů. Celková hodnota zajištěného zboží byla  pracovníky ČOI vyčíslena na 2 728 300 korun.
O víkendu objevili celníci na tržnici v Rožanech na Šluknovsku bezmála tři tisíce kusů  cigaret, které nebyly opatřeny platnou tabákovou nálepkou, a  375 kusů pirátských nahrávek na CD a DVD nosičích v úhrnné hodnotě téměř čtvrt milionu korun.
Na tržnicích v obcích Mníšek, Český Jiřetín a Brandov na Mostecku zajistili v sobotu celníci s inspektory ČOI nelegální zboží za téměř milion korun.  Na stáncích asijských  prodejců se nacházely především pirátské nahrávky na CD a DVD nosičích (1384 ks) a dále plagiáty textilu, obuvi, batohů, hodinek i krytů mobilních telefonů.
 
Letos již zajistili „severočeští“ celníci na tržnicích ve svém regionu nelegální zboží v hodnotě přesahující 140 milionů korun.

Jiří Nejedlý
Tiskový mluvčí   CŘ Ústí nad Labem  tel: 475 667 216
mobil: 731 421 645
fax: 475 667 310
e-mail: j.nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky