CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 15.12.2005


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Nelegální zboží schovával prodejce před zraky celníků ve vozidle

Dílčího úspěchu dosáhli „severočeští“ celníci v obci Varnsdorf při kontrole místní tržnice. V zaparkovaném vozidle nalezli nelegální zboží v hodnotě přesahující čtvrt milionu korun.
Během víkendového monitorování  tržnice zvané VIA DIDI celníci vypozorovali, jak si jeden prodejce chodí pro zboží do opodál stojícího vozidla zn. AUDI (RZ Chomutovska). Provedli tedy v jeho prodejním stánku  kontrolu zaměřenou na dodržování zákazu prodeje tabákových výrobků a lihovin. Nasazen byl i služební pes vycvičený na vyhledávání tabákových výrobků. Kontrola stánku skladování a prodej cigaret neodhalila (stánek byl  tzv. „čistý“), psem byl však označen zavazadlový prostor vozidla zaparkovaného několik metrů od stánku. V něm se nacházelo 14.720 kusů cigaret, 379 kusů nosičů se zvukovými i filmovými tituly, 17 kusů mikin značek Adidas, Nike, Diesel a 11,5 litrů lihovin.
Případ byl celníky zdokumentován a předán PČR Rumburk. Asijský prodejce, nyní čelí podezření z trestného činu porušení předpisů o nálepkách k označení zboží, porušování autorského práva a práv k ochranné známce, obchodnímu jménu a chráněnému označení původu

Jiří Nejedlý
Tiskový mluvčí   CŘ Ústí nad Labem
tel: 475 667 216
mobil: 731 421 645
fax: 475 667 310
e-mail: j.nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky