CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 07.01.2006


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Celníky zjištěna další nelegální přepravu odpadů

Během jednoho dne odhalili celníci na Lounsku sedm kamionů s odpadem.
Příslušníci celní správy ze skupiny mobilního dohledu  provedli ve spolupráci s  pracovníky České inspekce životního prostředí Ústí nad Labem (dne 5.1.2006 v odpoledních hodinách)  kontrolu areálu velkokapacitního kravína v obci Libčeves.
Na místě zjistili, že se zde nachází ve dvou silážních jamách a skladovací hale značné množství odpadu. Jedná se o komunální odpad slisovaný v balících a částečně drcený. V areálu stály i dva kamiony českých dopravců, které již byly vyloženy. V průběhu šetření v objektu byl celníky zadržen na příjezdové komunikaci další kamion. Údaje o zboží uvedené v průvodních dokladech neodpovídaly skutečnosti. Náklad komunálního odpadu, pocházející evidentně ze SRN, zdaleka nepřipomínal deklarované plasty. Příslušníci mobilní skupiny provedli  namátkovou kontrolu i v nočních hodinách (21,30 hod). Tentokrát se v objektu nacházely  kamiony čtyři, z nichž jeden nebyl ještě vyložen.
Vozidla s nákladem odpadu jsou nyní odstavena na vhodném místě, kde vyčkavají na rozhodnutí kompetentního orgánu (ČIŽP), kterému byl  případ předán.

Při kontrolách přeshraniční přepravy odpadů bývají celníci úspěšní. V rámci kontrolní akce nazvané příznačně „ODPAD“, která probíhala ve spolupráci s cizineckou a pohraniční policií koncem minulého roku zadrželi celníci dva kamiony, převážející odpad z Německa v rozporu s právními předpisy.

    

Jiří Nejedlý
Tiskový mluvčí CŘ   Ústí nad Labem  tel: 475 667 216
mobil: 731 421 645
fax: 475 667 310
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky