CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 27.02.2006


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Řidiče pronásledovali celníci


Na konci  uplynulého týdne (pátek dne 24.2.2006) se podařilo celníkům zadržet na Liberecku řidiče, který převážel bezmála téměř 111 tisíc kusů  cigaret bez tabákových nálepek.
Nedaleko obce Černá Louže na Liberecku prováděla skupina mobilního dohledu běžnou namátkovou kontrolu zaměřenou na zboží uniklé celnímu dohledu a přepravu vybraných výrobků. Pozornosti celníků neunikl ani řidič modrého vozu Škoda Felicie combi. Ten po spatření hlídky vozidlo otočil a uháněl zpět směrem na Horní Sedlo. Hlídka ujíždějící vozidlo začala pronásledovat. Ujíždějící řidič cca po dvou kilometrech vozidlo odstavil a pokusil se o útěk. Prozradily jej však stopy v napadaném sněhu. Hlídka  prchající osobu, která u sebe neměla žádné doklady, dostihla asi po kilometrovém běhu. Proč před celníky prchala bylo jasné v okamžiku, kdy celníci  přistoupili k prohlídce vozu. Uvnitř se nacházelo 110.400 kusů cigaret různých značek bez tabákových nálepek, zabalených v černých plastových obalech. Stát by jejich prodejem  přišel na daních a dalších poplatcích  o téměř 240 tisíc korun.
Řidič škodovky čelí podezření z trestných činů zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby  a poručení předpisů o nálepkách  k označení zboží.

 


Jiří Nejedlý
tiskový mluvčí   CŘ Ústí nad Labem
tel.: 475 667 216  fax: 475 667 310
mobil: 731 421 645
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky