CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 13.03.2006


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Celníci vrátili dva kamiony s odpadem

Již téměř dva týdny  provádějí příslušníci mobilních skupin v blízkosti hraničních přechodů v působnosti Celního ředitelství Ústí nad Labem nepřetržité kontroly zaměřené na nelegální dovoz odpadů.
Koncem uplynulého týdne  zachytili dvě nákladní vozidla převážející odpad bez příslušných povolení k dovozu odpadu. Nedaleko hraničního přechodu Hora Svatého Šebestiána  kontrolovala hlídka nákladní vozidlo německého dopravce. Ten dovážel cca dvě tuny použitých folií. Odpad byl volně ložený a nebyl vybaven potřebnými doklady pro přeshraniční  přepravu.  Řidič nákladního vozu předložil hlídce pouze  firemní dopis, ze kterého jednoznačně vyplývalo, že odpad měl být zlikvidován v ČR.
O den dříve byl v blízkosti hraničního přechodu Cínovec hlídkou mobilního dohledu zjištěn nelegální dovoz  nebezpečného odpadu. V železných vanách sloužících na přepravu odpadů, které kamion německého dopravce převážel, se nacházelo celkem 879 ks použitých monitorů k PC.
  Protože náklad nebyl vybaven požadovanými  doklady pro přepravu odpadů, vrátili celníci obě vozidla po sepsání protokolů a zadokumentování zjištěných případů zpět do SRN.

Jiří Nejedlý
tiskový mluvčí   CŘ Ústí nad Labem
tel: 475 667 216  fax: 475 667 310
mobil: 731 421 645
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky