CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 10.04.2006


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Výsledky kontrol čerpacích stanic v regionu


   Téměř šedesát tisíc litrů nafty naředěné různými příměsemi zajistili „severočeští“ celníci  ve svém regionu při rozsáhlém zásahu s krycím názvem „Cisterna“.
   V uplynulých dnech (5.-6.4.2006) provedli celníci a příslušníci Útvaru odhalování nelegálních výnosů a daňové kriminality PČR rozsáhlý zásah. Ten byl zaměřen proti skupině osob, jež se podílela na míchání motorové nafty a benzínu s nezdaněnými chemickými výrobky. Jednalo se především o různé strojní, technologické a ložiskové oleje, kvasný líh, technický benzín a další rozpouštědla. Takto naředěné pohonné hmoty skupina dále distribuovala do sítě čerpacích stanic, čímž docházelo ke krácení spotřební daně.
   V  Ústeckém  kraji celníci zkontrolovali čtyři a v Libereckém  kraji pět  čerpacích stanic. U sedmi z nich zjistili přimíchávání nezdaněných látek v takové míře, že přistoupili k zajištění těchto pohonných hmot. U ostatních byla kvalita látky v odebraných vzorcích na hranici příslušné normy.
   Na rozsáhlém zásahu, při kterém bylo na území ČR zkontrolováno 50 čerpacích stanic, se podílelo 320 celníků a zajištěno při něm bylo čtyři sta tisíc litrů namíchané motorové nafty v hodnotě přes deset milionů korun. Současně bylo policií obviněno 16 osob  z krácení daně, poplatku a podobné povinné platby.

 


Jiří Nejedlý
tiskový mluvčí   CŘ Ústí nad Labem
tel.: 475 667 216  fax: 475 667 310
mobil: 731 421 645
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky