CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 19.04.2006


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Řidič s odpadem se pokoušel opět projet

     Včera zadrželi celníci  ve spolupráci s příslušníky cizinecké a pohraniční policie na hraničním přechodu Rumburk další kamion převážející odpad bez příslušných dokladů.
     Hlídka kontrolovala nákladní vozidlo rakouského dopravce, který přepravoval více než  25 tun starého papíru. Slisované balíky směřovaly k příjemci sídlícímu v Rakousku. Dle získaných informací se řidič kamionu i s uvedeným nákladem odpadu vrátil zpět do Německa již předešlý den. To když jej celníci v noci upozornili, že  zásilka není vybavena náležitými doklady pro přeshraniční přepravu odpadů. Řidiče to ale neodradilo a pokoušel štěstí o několik hodin později znovu,  opět  bez patřičných dokladů.
     Zvýšenou kontrolní činnost v blízkosti hraničních přechodů  zaměřenou na dovoz odpadů do ČR zahájili celníci prvním březnem. Od té doby zachytili „severočeští“ celníci celkem šestnáct kamionů, které dovážely na naše území odpad bez náležitých dokladů. Nejvíce záchytů (12) bylo zaznamenáno právě na  hraničním přechodu Rumburk. Kamiony, které převážely odpady a nebyly  vybaveny  patřičnými doklady,  byly vráceny zpět do Spolkové republiky Německo. Pokusy o dovoz tzv. komunálního odpadu nebyly sice od zpřísnění kontrol zaznamenány, celníci však s nepřetržitými kontrolami budou pokračovat až do odvolání.
    

Jiří Nejedlý
tiskový mluvčí   CŘ Ústí nad Labem
tel.: 475 667 216  fax: 475 667 310
mobil: 731 421 645
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky