CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 25.07.2006


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Mezi zajištěnými obrazovými nosiči i tituly premiérových filmů

  Nelegální zboží v hodnotě téměř 1,5 milionu korun zajistili koncem uplynulého týdne chomutovští celníci ve spolupráci s pracovníky České obchodní inspekce.
   Stalo se tak na příhraniční tržnici v obci Loučná pod Klínovcem na Chomutovsku. Kontrolní skupina složená ze sedmi celníků, dvou pracovníků ČOI a čtyř příslušníků cizinecké a pohraniční policie zde zkontrolovala dvacet prodejních míst. Ve třinácti z nich nalezli celníci s inspektory ČOI celkem 1888 kusů hudebních a filmových nosičů porušujících autorská práva, 158 kusů textilních výrobků a několik desítek kusů batohů a opasků  porušujících práva k ochranné známce. Mezi obrazovými nosiči se objevovaly i tituly premiérových filmů (např. animované snímky „Doba ledová 2“ a „Auta“), u textilních výrobků převažovalo dětské oblečení zn. DIEDL. Hodnota zajištěného zboží, které inspektoři převezli do svých skladů, byla  odhadnuta na 1,5 milionu korun.  Při kontrole bylo zjištěno i čtrnáct stánků, které nebyly označeny v souladu se živnostenským zákonem. Celníci v současné době provádějí šetření za účelem zjištění jejich majitelů.

   O několik dní dříve zajistili celníci na tržnici zvané Rašelina nedaleko obce Hora Svatého Šebestiána v jednom prodejním stánku plagiáty a pirátské nahrávky (4061 ks CD + DVD nosičů, téměř 500 kusů textilu včetně bot, batohů a opasků) v hodnotě převyšující 2,6 milionů korun. Zadržení prodejci (žena a muž vietnamské národnosti) čelí obvinění ze spáchání trestných činů porušování autorských práv a porušování práv k ochranné známce, obchodnímu jménu a chráněnému označení původu.


Jiří Nejedlý
tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel.: 475 667 216  fax: 475 667 310
mobil: 731 421 645
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky