CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 27.07.2006


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Celníci se zaměřili na drogy

   Celníci z ústeckého celního ředitelství ve spolupráci s Policií ČR zaměřili svou kontrolní činnost v souvislosti s konáním technopárty „CzechTek 2006“ na přepravu a nedovolené držení omamných, psychotropních látek a zbraní.
   Na vytipovaných trasách k místu konání akce provádějí celníci  v těchto dnech namátkové silniční kontroly, ke kterým využívají i psy cvičené na vyhledávání drog.  Včera ve večerních hodinách kontrolovala hlídka nedaleko Kadaně vozidlo Škoda Forman (RZ Plzeňského kraje). Při vnitřní prohlídce označil služební pes odkládací uzavíratelnou přihrádku, v níž celníci odhalili  igelitový sáček s látkou rostlinného původu. Jednalo se o 3,9 gramů marihuany.
   Vlastník tohoto sáčku byl následně předán Policii ČR, která je k případu věcně příslušná. Podle množství držené drogy jsou případy policií kvalifikovány jako přestupek nebo trestný čin.

   Při nedávném konání  festivalu elektronické hudby „Cosmic trip 2006“, který se uskutečnil  na Teplicku, zkontrolovaly mobilní hlídky na příjezdových komunikacích téměř dvě stovky vozidel. Celníkům se podařilo za asistence služebního psa zadržet celkem 56,2 gramů marihuany a 0,6 gramů metamfetaminu. Drogu převážely  v osobních automobilech české osoby.

 


Jiří Nejedlý
tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel.: 475 667 216, fax: 475 667 310
mobil: 731 421 645
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky