CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 15.08.2006


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Další podezřelé dálniční kupony zachytili liberečtí celníci

   Další dva případy vzbuzující důvodnou pochybnost o pravosti dálničního kuponu zjistili liberečtí celníci na rychlostních komunikacích ve svém regionu.

    Stalo se tak během včerejší kontrolní akce prováděné na rychlostní komunikaci R 10 a R 35.  Celníci odhalili mimo jiné dva řidiče nákladních automobilů zn. IVECO, kteří sice předložili ke kontrole část kupónu prokazující zaplacení poplatku ve stanovené výši, ale jejich   důkladnou kontrolou bylo zjištěno, že vykazují znaky padělku.  Kupóny  v nominálních hodnotách  dvakrát 7 000 korun byly zaslány k odborné expertíze celně kriminalistickému pracovišti.  Prokáže-li se, že se jedná o padělky, postoupí celníci zjištěné případy  příslušnému  ředitelství Policie ČR k dalšímu šetření.

   Během prázdninových dnů zaznamenali celníci v  Libereckém kraji již  patnáct případů, kdy předložený nebo vylepený dálniční kupon vzbuzoval důvodnou pochybnost o jeho pravosti. Mezi zřejmými padělky se objevují kupóny všech nominálních hodnot počínaje 900 korunami až po 14 000 korun. Převažují však kupóny s nominální hodnotou 7 000 korun, tzn. vozidla nad 3,5 do 12 tun. Celková hodnota zajištěných kuponů se vyšplhala na  127 900 korun.

   Kromě dvou zadržených dálničních kuponů vybrali celníci v  blokovém řízení od  sedmnácti řidičů, kteří užili rychlostní komunikace bez zaplacení příslušného poplatku, celkem 14 100 korun. Dále zkontrolovali 185 kusů záznamových  listů (kotoučků). Zahraničnímu řidiči, který nedodržel denní dobu řízení a dobu odpočinku, byla uložena kauce ve výši 20 000 korun.

 

   

Jiří Nejedlý
tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel.: 475 667 216  fax: 475 667 310
mobil: 731 421 645
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky