CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 16.08.2006


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Mezi pivními přepravkami nalezeny neokolkované lahve

   Celkem 110 lahví alkoholu zn. Vodka Original zajistili v úterý dne 15.8.2006 ústečtí celníci při namátkové kontrolní akci zaměřené na prodej neznačeného lihu.

   Příslušníci mobilní skupiny se zaměřili na prodejny v Petrovicích na Ústecku. Pod přístřeškem vedle jedné provozovny, kde byly skladovány prázdné pivní přepravky, objevili celníci 110 kusů  litrových lahví alkoholu, které nebyly opatřeny kolkovou páskou. Neokolkované lahve s 40 ti % vodkou v hodnotě bezmála 21 tisíc korun celníci zajistili. Za nakládání s neznačeným alkoholem  hrozí právnické osobě pokuta až do výše pěti milionů korun a propadnutí zboží.
 
   Během prvního pololetí provedli „severočeští“ celníci ve svém regionu stovky kontrol prodejních míst, kde se zaměřovali na prodej neokolkovaného lihu. Kontroloři  při nich zajistili 3 385 litrů alkoholu v lahvích, které nebyly označeny kontrolní páskou,    v hodnotě bezmála 2,5 milionu korun.

   Cílem těchto kontrol není  pouze zjištění, zda se na prodejnách vyskytuje neokolkovaný alkohol. Celníci se rovněž zaměřují na kontrolní pásky,  zda-li vyznačený kód odpovídá příslušnému výrobci a druhu alkoholu. Kromě toho prověřují, zda byla  odvedena spotřební daň.


Jiří Nejedlý
tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel.: 475 667 216  fax: 475 667 310
mobil: 731 421 645
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky