CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 20.08.2006


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Chomutovští celníci udeřili na plagiátory

   Nelegální zboží v hodnotě téměř 80 milionů korun zajistili o víkendu celníci ve spolupráci s inspektory ČOI na tržnici zvané Rašelina nedaleko obce Hora svatého Šebestiána na Chomutovsku.

   Noční kontrolní akce byla zahájena v sobotu ve 21,00 hodin a celníci se při ní zaměřili na jeden prodejní stánek, který již dlouhodobě monitorovali. Kromě plagiátů textilu a obuvi (zn. ADIDAS, PUMA, NIKE, LACOSTE, DIESEL ad.) v hodnotě cca 3 milionů korun objevili celníci mezi stánky tajný sklad. Za falešnou stěnou  se skrýval prostor o rozměrech cca 1,5 x 15 metrů, kde bylo narovnáno 88 520 kusů  zvukových nosičů a 38 660 kusů DVD nosičů. Mezi filmovými tituly se objevovaly premiérové i předpremiérové filmy.

   Příslušníci celní správy počítali a odváželi značné množství zajištěného zboží porušujícího autorská práva a některá práva duševního vlastnictví až do ranních hodin.

   Kontrolní akce se zúčastnilo kromě deseti chomutovských celníků i čtyři pracovníci ČOI, dva psovodi Celního ředitelství Ústí nad Labem a dva psovodi z referátu cizinecké a pohraniční policie.
 
   Celní ředitelství má k dispozici fotodokumentaci z  akce kontakt viz níže

     

Jiří Nejedlý
tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel.: 475667216  fax: 475667310
mobil: 731 421 645
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky