CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 28.08.2006


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Nelegální zboží nalezli celníci v odstaveném vozidle

   Dílčího úspěchu dosáhli ústečtí celníci v obci Petrovice při kontrole místní tržnice. V zaparkovaném vozidle nalezli nelegální zboží v hodnotě převyšující čtvrt milionu korun.

   Během víkendu celníci monitorovali tržnici "U letadla". Kromě jednoho prodejního stánku, na jehož pultu objevili 24 ks pirátských CD a DVD nosičů, narazili při kontrole prostor za tržnicí na osobní vozidlo Škoda Favorit (RZ Ústeckého kraje). Pohledem přes čelní sklo  spatřili v zavazadlovém prostoru tašky a přepravky se zbožím porušujícím některá práva duševního vlastnictví. Mobilní hlídka prostřednictvím operačního střediska  zjistila majitele vozidla, ten se však na tržnici nenacházel. Jelikož vozidlo nebylo  zabezpečeno proti vniknutí či krádeži, celníci zboží zajistili a převezli do celního skladu. V taškách a přepravkách se nacházelo 103 ks DVD nosičů, 289 kusů CD nosičů a 30 kusů textilních výrobků (trička, tílka, mikiny)  honosící se neoprávněně značkami Adidas, Puma, Nike v úhrnné hodnotě 255 400 korun.

   Hudební a filmové nosiče budou předány správci oprávněnému hájit práva autorů (Česká národní skupina IFPI) a následně zlikvidovány. 
 


Jiří Nejedlý
tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel.: 475 667 216, fax: 475 667 310
mobil: 731 421 645
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz   
Skočit na začátek stránky