CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 30.08.2006


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Desítky padělaných dálničních kuponů již odhalili celníci

   Liberečtí celníci zachytili při včerejší silniční kontrolní akci na rychlostních komunikacích  R 10 a  R 35 další tři podezřelé dálniční známky. 

   První dálniční kupon vzbuzující důvodnou pochybnost o jeho pravosti  odhalili příslušníci mobilní skupiny u sjezdu na Příšovice krátce před jedenáctou hodinou, kdy zastavili řidiče nákladního automobilu DAF.  Druhý pak objevili u řidiče LIAZky v půl čtvrté odpoledne, tentokrát u obce Ohrazenice. Třetí kupon zajistila hlídka celníků o hodinu později u sjezdu na Paceřice, když kontrolovala řidiče nákladního vozu VOLVO. Všichni tři řidiči kamionů měli sice na čelním skle dálniční kupon vylepen  a na výzvu celníků předložili ke kontrole i druhý díl, ale ti po důkladné kontrole ochranných prvků pojali podezření, že se jedná o falza. Zajištěné kupony budou  v nejbližších dnech zaslány  do Prahy k odborné expertíze celně kriminalistickému pracovišti celní správy. 
 
   Od poloviny července zaznamenali celníci v  Libereckém kraji již  27 případů vzbuzujících důvodnou pochybnost o pravosti dálničních kuponů. Více než polovinu zajištěných dálničních známek tvoří kupóny s nominální hodnotou 14 000 korun. Celková hodnota zajištěných kuponů dosáhla  výše 274 800 korun.

 


Jiří Nejedlý
tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel.: 475 667 216, fax: 475 667 310
mobil: 731 421 645
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky