CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 25.10.2006


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Dalšího prodejce pirátských kopií zadrželi "severočeští" celníci

   Včera ve večerních hodinách provedla hlídka mobilního dohledu Celního úřadu Most kontrolní akci zaměřenou na dodržování zákona  o ochraně spotřebitele. Cílem kontrolní činnosti byl stánkový a jiný prodej v obci Moldava na Teplicku, kde celníci ověřovali, zda prodejem, nabízením nebo skladováním zboží nedochází k porušování některých práv duševního vlastnictví či  klamání spotřebitele.

   Příslušníci celní správy se zaměřili na jeden obchůdek, kde zjistili, že jsou zde nabízeny a prodávány napodobeniny zvukových CD nosičů. Hudební nosiče s různými interprety se nacházely na prodejním pultu a byly asijským prodejcem přímo nabízeny německy mluvícím zákazníkům. Celníci na místě zajistili 662 ks pirátských kopií a zadrželi i obchodníka, jenž nahrávky nabízel. Škoda způsobená majitelům práv k autorskému dílu byla předběžně odhadnuta na 290 tisíc korun.

   V souladu s ustanovením zákona na ochranu spotřebitele celníci nelegální kopie zatím uskladnili pod svůj přímý dohled.  Skutečnost, že se jedná o nelegální rozmnoženiny, musí  potvrdit dožádané odborné instituce (ČPU a IFPI).
  

 


Jiří Nejedlý
tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel.: 475 667 216  fax: 475 667 310
mobil: 731 421 645
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz   
Skočit na začátek stránky