CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 10.11.2006


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Celníci chrání práva majitelů ochranných známek

     V předvánočním období se kontrolní činnost celníků zaměřuje především na ochranu práv majitelů ochranných známek a to nejen na tržnicích, ale i v obchodech. Celníci  kontrolují zda nabízené, prodávané nebo skladované zboží nejeví znaky napodobenin nebo padělků ochranných známek.  

     Jen od začátku listopadu bylo v Ústeckém kraji provedeno 14 kontrol, z nichž 8 bylo úspěšných. Kromě zadržených prodejců  při nich bylo zajištěno bezmála patnáct set  kusů zboží, u kterého existuje důvodné podezření z  porušování některých práv duševního vlastnictví či práv autorských. Jedná se o více než dvanáct set kusů textilních výrobků, bezmála 130 párů obuvi (převážně značek adidas, PUMA a BUFFALO) a takřka stovku CD a DVD nosičů.  Mezi textilními výrobky jsou nejvíce zastoupeny  mikiny a trička honosící se značkami S. OLIVER, ESPRIT, DOLCE & GABBANA, LONSDALE aj. Předběžně vyčíslená škoda způsobená majitelům těchto ochranných známek činí více než dva miliony korun. 

     Právním zástupcům majitelů ochranných známek již byly zjištěné záchyty oznámeny. V případě prokázání, že se jedná o padělky ochranných známek, bude v dalším řízení rozhodnuto o jejich propadnutí nebo zabrání ve prospěch státu.

 


Jiří Nejedlý
tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel.: 475 667 216, fax: 475 667 310
mobil: 731 421 645
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky