CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 02.12.2006


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Celníci odhalili na Jablonecku cizince pracující bez povolení

Dne 1.12.2006 při dopolední kontrole zaměřené na zaměstnávání cizinců odhalili liberečtí celníci na Jablonecku třináct nelegálně pracujících cizinců.
 
Kontrolní skupina složená z dvanácti celníků se zaměřila na předem vytipovanou provozovnu kovovýroby nedaleko Jablonce nad Nisou. Celníci  zkontrolovali celkem 43 osob. Práci bez příslušných pracovních povolení, a tudíž v rozporu s platnými právními předpisy, zde vykonávalo dvanáct osob pocházejících z Ukrajiny a jedna osoba z Uzbekistánu. Tito cizinci zabrušovali odlitky a někteří se snažili ukrýt v šatně.

Zjištěné případy porušení zákona o zaměstnanosti postoupili celníci k dalšímu řízení úřadu práce v Jablonci nad Nisou. Za nelegální zaměstnávání cizinců hrozí  zaměstnavateli pokuta až do výše dvou milionů korun.

Celníci si kontrolovaný subjekt nevybrali náhodou. Již před rokem zde odhalili patnáct cizinců vykonávajících práci bez příslušných pracovních povolení. Deset z nich tehdy nemělo ani povolení k pobytu na našem území.

Od ledna do října letošního roku provedli celníci v Libereckém kraji 59 kontrol, u dvaceti firem bylo zjištěno zaměstnávání cizinců v rozporu s právními předpisy. 


 


Jiří Nejedlý
tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel.: 475 667 216, fax: 475 667 310
mobil: 731 421 645
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky