CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 09.12.2006


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Padělky na teplické burze

     Pracovníci Celního ředitelství Ústí nad Labem zajistili v Teplicích více než dva tisíce kusů textilního zboží, které jeví znaky napodobenin nebo padělků ochranných známek.

     Celníci v pátek krátce po 16 té hodině obsadili teplická Stínadla, kde se konala burza, na níž si asijští obchodníci vyměňují mezi sebou zboží.  Zrak zaměřili zejména na zboží, které by mohlo vykazovat znaky padělků nebo napodobenin ochranných známek. Při této akci odhalili ve dvou dodávkových vozidlech značné množství padělků převážně textilních výrobků. Jednalo se zejména o dětské oblečení, svetry, čepice a přívěsky honosící se značkami DIDDL, D&G, SPIDERMAN, ADIDAS, MERCEDES aj. Další tři dodávková vozidla, v kterých se s největší pravděpodobností nachází další padělky, zůstala po ukončení burzy na Stínadlech opuštěna a uzamčena.  Celníci tato vozidla bedlivě sledují až se k nim jejich majitelé dostaví. Předběžná škoda způsobená majitelům ochranných známek činí zatím bezmála tři miliony korun.

      Páteční kontrola na teplické burze byla součástí rozsáhlé kontrolní akce tržnic nazvané „RADKA“, která probíhala i v ostatních regionech ČR (Domažlicko, Chebsko, Znojemsko).

 

    

Jiří Nejedlý
tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel.: 475 667 216, fax: 475 667 310
mobil: 731 421 645
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky