CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 08.01.2007


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Celníci kontrolují zaplacení mýtného na zpoplatněných komunikacích

     Dnem 1.1.2007 začali celníci uplatňovat novou kompetenci. Ta spočívá v provádění kontrol uhrazení mýtného poplatku zatím u silničních motorových vozidel nebo jízdních souprav, jejichž největší povolená hmotnost činí nejméně 12 tun.

     V prvním týdnu nového roku zkontrolovali „severočeští“ celníci na zpoplatněných dálnicích a rychlostních komunikacích desítky nákladních vozidel.     Ve 23 případech zjistili porušení předpisů.  Nejčastěji se jednalo o uvádění nižšího počtu náprav. Některá vozidla byla sice vybavena palubní jednotkou, ale řidiči ji opomenuli zaregistrovat.  Za tyto přestupky uložili celníci celkem 21 blokových pokut v úhrnné výši 15,5 tisíce korun. Další dva případy jsou řešeny ve správním řízení.

     Celní ředitelství Ústí má k dispozici čtyři speciální vozidla, která nepřetržitě sledují zpoplatněné komunikace.  Dvě zabezpečují celý úsek dálnice D8 od státní hranice do Ústí nad Labem, dále pak z  Lovosic do Prahy a krátký úsek rychlostní komunikace R63  Trmice – Bystřany na Teplicku. Další dvě vozidla zabezpečují celý úsek rychlostní komunikace R10 a dále téměř dvaadvaceti kilometrový úsek rychlostní komunikace R35.

     Během prvního týdne přistihli celníci i 25 řidičů osobních a nákladních vozidel do 12 tun, kteří neměli na předním skle vylepenou dálniční známku. Za tento přestupek udělili blokové pokuty v celkové výši  12 300 korun.

 


  por. Jiří Nejedlý
tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel.: 475 667 216, fax: 475 667 310
mobil: 731 421 645
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky