CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 10.02.2007


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Celníci opět kontrolují tržnice

     V posledních dnech se chomutovští celníci opět zaměřili na  příhraniční tržnice ve svém regionu. Při dvou krátce po sobě jdoucích  kontrolách zajistili  stovky  plagiátů textilu a bezmála tisíc pirátských nosičů. Dopadli i dva prodejce, kteří padělky přímo nabízeli k prodeji a skladovali na svých stáncích.

     Dne 8.2.2007 podrobili celníci kontrole jeden prodejní stánek v obci Loučná pod Klínovcem. V jeho prodejních prostorách byla zjištěna nabídka zboží označeného logy a symboly světových značek, které zjevně porušovalo práva majitelů ochranných známek. Tomuto podezření nasvědčoval mimo jiné i způsob balení, resp. chybějící tradiční balení zboží označeného světovými značkami. Celníci na místě zajistili 363 kusů textilních výrobků (svetry, mikiny, trička s obchodním označením Nike, Puma, St. Oliver, Diddl aj.) Dále bylo zajištěno 992 kusů pirátských kopií hudebních a filmových titulů na audiovizuálních nosičích (např. Krvavý diamant s Leopardem DiCaprio). Škoda způsobená majitelům dotčených ochranných známek byla vyčíslena na 1 122 300 korun.

     Před týdnem kontrolovali chomutovští celníci v odpoledních hodinách jeden prodejní stánek na tržnici v obci Vejprty. Na jeho celé prodejní ploše bylo vystavováno zboží, které taktéž porušovalo práva duševního vlastnictví. Celníci  zajistili a odvezli celkem 102 kusů textilních výrobků různých značek. Škoda způsobená majitelům dotčených známek dosáhla 153 830 korun

     Oba přistižení prodejci padělků nyní čelí podezření ze spáchání trestných činů porušování autorského práva a porušování práv k ochranné známce, obchodnímu jménu a chráněnému označení původu.


por. Jiří Nejedlý
tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel.: 475 667 216, fax: 475 667 310
mobil: 731 421 645
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky