CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 23.02.2007


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Na Chomutovsku zadrženi dealeři drog

V uplynulých dvou dnech zadrželi „severočeští“ celníci ve spolupráci s příslušníky Národní protidrogové centrály pět osob podezřelých z nedovolené výroby a držení omamných látek.

Dvě osoby zadrželi celníci a policisté v osobním automobilu přímo v ulicích města. Jeden muž a jedna žena převáželi menší množství drog. Ostatní osoby byly zadrženy při následných domovních prohlídkách v Chomutově a blízkém okolí.

Výsledkem společné akce s krycím názvem „EVA“ bylo nalezení dvou laboratoří, většího množství chemický látek určených k nedovolené výrobě drog a dalších 578 gramů omamných a psychotropních látek. Jednalo se převážně o marihuanu, heroin a metamfetamin známý pod názvem pervitin. Zároveň s tím objevily bezpečnostní složky dvě nelegálně držené krátké zbraně (pistole typu WALTER), více než stovku nábojů do zbraní různé ráže, pět rozbušek a 500 gramů plastické trhaviny.
 
Tato organizovaná skupina vyráběla a následně distribuovala omamné a psychotropní látky na Ukrajinu a po území ČR.

Všichni zadržení byli umístěni do cel předběžného zadržení. Za nedovolenou výrobu a držení omamných a psychotropních látek jim hrozí trest odnětí svobody až do výše pěti let.

Celní ředitelství má k dispozici obrazový záznam zásahu (kontakt viz níže)

 


por. Jiří Nejedlý
tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel.: 475 667 216, fax: 475 667 310
mobil: 731 421 645
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz   
Skočit na začátek stránky