CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 05.04.2007


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

V dodávkách nalezli celníci padělky

    
     Během posledních dvou dnů zadrželi „severočeští“ celníci při silničních kontrolách na Děčínsku dva řidiče převážející více než dva tisíce plagiátů textilních výrobků honosících se ochrannými značkami různých světových výrobců.

     Celníci si ke kontrolám zaměřeným na pátrání po zboží uniklém celnímu dohledu a na přepravu vybraných výrobků vybrali záměrně stanoviště v obci Hřensko na příjezdové komunikaci k nedaleké tržnici.  V projíždějícím dodávkovém vozidle zn. VW Sharan (RZ Karlovarského kraje) odhalili v úložném prostoru 876 kusů textilních výrobků (převážně trika, polokošile a teplákové soupravy) neoprávněně označené ochrannými známkami adidas, Puma, Nike, Lacoste, Esprit aj. O den později zastavili celníci ke kontrole řidiče motorového vozidla zn. VW Transportér (RZ Karlovarského kraje). V nákladovém prostoru nalezli 1302 kusů triček a polokošil různých značek důvodně podezřelých z porušování některých práv duševního vlastnictví. Celková škoda způsobená majitelům ochranných známek byla předběžně vyčíslena na dva miliony korun.

     Zadržení řidiči přepravující padělky čelí nyní podezření ze spáchání trestného činu porušování práv k ochranné známce, obchodnímu jménu a chráněnému označení původu, za což jim hrozí odnětí svobody až na dva roky.


 


por. Jiří Nejedlý
tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel.: 475 667 216, fax: 475 667 310
mobil: 731 421 645
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz   
Skočit na začátek stránky