CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 19.05.2007


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Na tržnici „ Malá Špic“ zadržen prodejce padělků

     Téměř patnáct set kusů pirátských kopií s hudební a filmovou produkcí, plagiátů textilních výrobků a obuvi, to je výsledek včerejší kontrolní akce chomutovských celníků na tržnici zvané „Malá Špic“ v katastru obce Křímov na Chomutovsku.

     Během odpolední kontroly zaměřené na porušování některých práv duševního vlastnictví a klamání spotřebitele objevili chomutovští celníci 801 kusů CD nosičů a 238 kusů DVD nosičů. Dále zajistili 350 kusů textilních výrobků a 56 párů obuvi porušující práva majitelů ochranných známek Puma, Nike, adidas, Esprit, Diddl, Lacoste, Hugo Boss a další. Zboží celníci objevili ve dvou stáncích.  V průběhu akce byl v jednom z nich zadržen i prodejce. Škoda způsobená majitelům autorských práv a dotčených ochranných známek byla předběžně vyčíslena na 1,2 milionu korun (1.179.540 korun). Zboží zůstane do vyšetření celého případu umístěno v celním skladu.

      Zadržený prodejce nyní čelí podezření ze spáchání trestných činů porušování autorských práv a porušování práv k ochranné známce, obchodnímu jménu a chráněnému označení původu, za což mu hrozí odnětí svobody až na pět let.

por. Jiří Nejedlý
tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel.: 475 667 216, fax: 475 667 310
mobil: 731 421 645
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky