CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 09.06.2007


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Celníci svým návratem trhovce překvapili

     Hned dvakrát navštívili v pátek odpoledne chomutovští celníci tržnici v obci Vejprty na Chomutovsku.

     Kontrolní akci zaměřenou na prodej, skladování a nabídku zboží, které porušuje některá práva duševního vlastnictví, zahájili chomutovští celníci ve 14:30 hod. Většina prodejních míst uvnitř městské tržnice, však byla uzavřena. V několika opuštěných stáncích celníci zajistili 83 kusů plagiátů textilních výrobků (trika, tepláky, kraťasy) neoprávněně označených logy renomovaných firem.

     Celníci trhovce překvapili, když se o dvě hodiny později na tržnici vrátili. To již byli úspěšnější.  Zadrželi dva prodejce, kteří plagiáty textilních výrobků a pirátské nahrávky na CD a DVD nosičích přímo nabízeli. Mezi filmovými novinkami se objevovaly tituly Spiderman 3, Piráti z Karibiku 3 a další.  Celkem bylo zajištěno více než patnáct set kusů textilních výrobků a bezmála dva tisíce sto kusů hudebních a filmových nosičů. Škoda způsobená majitelům ochranných známek a práv autorských činí přibližně 2,8 milionu korun.

     Prodejci čelí podezření ze spáchání trestných činů porušování autorských práv a porušování práv k ochranné známce, obchodnímu jménu a chráněnému označení původu, za což jim hrozí odnětí svobody až na pět let.


por. Jiří Nejedlý
tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel.: 475 667 216, fax: 475 667 310
mobil: 731 421 645
e-mail: nejedlý@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky