CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 10.07.2007


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

V prodejně odhaleny lihoviny a tabák bez kolků

     Celkem 443 litrů zajištěného alkoholu a 27 kilogramů tabáku v  hodnotě téměř 90 tisíc korun, to je výsledek namátkové kontrolní akce chomutovských celníků, kterou provedli včera ve svém regionu.

     Kontrolu zaměřenou na značení vybraných výrobků (lihovin a tabákových výrobků) kontrolními páskami a tabákovými nálepkami provedli celníci v jedné podbořanské prodejně označené jako „Večerka“. Ve skladovacích prostorách provozovny celníci nalezli celkem 180 kusů sto padesáti gramových balíčků s tabákovou směsí a 510 lahví alkoholu, které nebyly opatřeny povinnou kontrolní páskou a zřejmě nebyly vyrobeny legální cestou.  Stát by jejich prodejem přišel na daních o bezmála 72 tisíc korun.

     Do vyřešení celého případu bylo zajištěné zboží uskladněno v celním skladu. Poté jej čeká s největší pravděpodobností likvidace. Prodejci hrozí ve správním řízení pokuta až do výše pěti milionů korun.

     Lidé by měli být před nákupem nekolkovaných vybraných výrobků obezřetní. Takové to výrobky jsou obvykle vyrobeny ze surovin neznámého původu, což může mít dopad jak na jejich kvalitu, tak zejména na zdraví spojené s jejich konzumací.
   

por. Jiří Nejedlý
tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel.: 475 667 216, fax: 475 667 310
mobil: 731 421 645
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky