CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 23.07.2007


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Celníci našli ve vozidlech drogy

     O víkendu zaměřili celníci z ústeckého celního ředitelství kontrolní činnost, v souvislosti s konáním festivalu elektronické hudby „Cosmic trip“ v Roudnici nad Labem, na přepravu a nedovolené držení omamných a psychotropních látek a zbraní.

     Na trase k místu konání hudební akce prováděli celníci namátkové kontroly vozidel, ke kterým využili psy cvičené na vyhledávání drog. Největší „úlovky“ zaznamenala hlídka celníků v sobotu mezi 17 a 18 hodinou, když kontrolovala:

  • vozidlo Alfa Romeo (RZ Středočeského kraje), jehož osádku tvořili dva mladíci ve věku 22 a 23 let. Služební pes označil zavazadlový prostor a odkládací schránku u spolujezdce. Celníci pak ve vozidle nalezli celkem 250 tablet extáze.
  • vozidlo Citroen Berlingo (RZ Středočeského kraje), které řídila 20letá žena. Služební pes označil kabelku ležící na sedadle spolujezdce, v níž se nacházelo 50,8gramů marihuany.

     Dívka i oba mladíci nyní čelí podezření ze spáchání trestného činu nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek.

     Celníci během soboty zkontrolovali téměř padesát vozidel. V šesti z nich se jim podařilo za asistence služebního psa odhalit celkem 254 tablet extáze, bezmála 80gramů marihuany a 0,2gramů metamfetaminu. Drogy převážely české osoby.

     Celní ředitelství má k dispozici fotodokumentaci případů (kontakt viz níže)

     
 


por. Jiří Nejedlý
tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel.: 475 667 216, fax: 475 667 310
mobil: 731 421 645
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky