CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 06.10.2007


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Celníci odhalili v prodejně stovky litrů lihovin a tabák bez kolků

     Koncem týdne (dne 4. 10. 2007) zajistili chomutovští celníci v jedné prodejně se smíšeným zbožím 677 litrů lihovin a bezmála 311 kilogramů tabáku, které nebyly opatřeny kolky, v celkové hodnotě 348.363 korun.

     Kontrolu zaměřenou na značení vybraných výrobků (lihovin a tabákových výrobků) kontrolními páskami a tabákovými nálepkami provedli celníci v obci Dobroměřice na Lounsku. Lahve s vodkou a tuzemákem opatřené etiketami  českého výrobce nebyly vystavené mezi zbožím přímo v prodejně. Celníci je odhalili v důmyslném úkrytu ve skladovacích prostorách prodejny. Ve skrýši pod podlahou nalezli celníci neuvěřitelných 60 kartonů s lihovinami, postrádajícími kontrolní pásky a 2075 balíčků tabákových směsí různých značek (např. MORA, BALDA, GOLEM, OK) bez tabákových nálepek, ukrytých v černých igelitových pytlích. Stát by prodejem těchto odhalených neznačených vybraných výrobků přišel na daních o více než 350 tisíc korun.

     Celníci zboží zajistili a převezli do celního skladu, kde zůstane do vyřešení případu. Majitele prodejny čeká správní řízení, ve kterém mu může být udělena pokuta až do výše 5 milionů korun.

     Lidé by měli být před nákupem nekolkovaných vybraných výrobků obezřetní, jelikož jejich obsah většinou neodpovídá složení, které je deklarováno na etiketách. Takové to výrobky jsou obvykle vyrobeny ze surovin neznámého původu, což může mít dopad jak na jejich kvalitu, tak zejména na zdraví spotřebitelů.

 

     
 

por. Jiří Nejedlý
tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel.: 475 667 216, fax: 475 667 310
mobil: 731 421 645
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky