CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 09.02.2008


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Nepojízdná Avie sloužila trhovcům jako úkryt

     V pátek dne 8.2.2008 provedli chomutovští celníci ve spolupráci s příslušníky inspektorátu cizinecké policie na tržnici zvané Rašelina v katastru obce Hora sv. Šebestiána další kontrolní akci zaměřenou na dodržování zákona o ochraně spotřebitele. Cílem kontrolní skupiny bylo zjistit, zda se zde skladuje, nabízí nebo prodává zboží, porušující některá práva duševního vlastnictví.

     Výsledkem kontrolní akce bylo zajištění 15 500 kusů pirátských kopií s hudební a filmovou produkcí. Celníci je však nezajistili v prodejních stáncích, ty byly zavřené, ale v úkrytu. Tím byl opodál odstavený nepojízdný nákladním automobilu zn. AVIA postrádající registrační značky. V jeho nákladovém prostoru celníci objevili desítky přepravek a kartónových krabic, v kterých bylo narovnáno celkem 12 480 ks CD nosičů a 3 020 DVD nosičů. Škoda způsobená majitelům autorských práv byla vyčíslena na 8 650 000 korun. Případ je nadále v šetření Celního úřadu Chomutov. 

     Na začátku týdne zajistili celníci na této věhlasné místní tržnici 5 240 padělků, z toho 5 163 kusů tvořily CD+DVD nosiče. V kabince sloužící k převlékání odhalili celníci úkryt, v němž se nacházelo téměř 45 tisíc cigaret, které nebyly opatřeny tabákovými nálepkami. Zároveň v nedaleké asijské restauraci odhalili celníci v rámci kontroly zaměstnanosti dvě osoby vietnamské národnosti, které zde obsluhovaly hosty, aniž by se prokázaly platným pracovním povolením.

    

     

por. Jiří Nejedlý
tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel.: 475 667 216, fax: 475 667 310
mobil: 731 421 645
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky