CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 22.02.2008


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Kromě plagiátů zajištěny na tržnici ve Hřensku také léky

Severočeští celníci zajistili při včerejší kontrole v příhraniční obci Hřensko na Děčínsku nejen značné množství padělků značkového zboží, ale i léčivé přípravky.

Do zdejších stánků a obchůdků se vydalo na kontrolu třiadvacet celníků, šest příslušníků cizinecké policie a čtyři pracovníci Státního ústavu pro kontrolu léčiv. Kontroloři v pěti z nich zajistili celkem 1 058 párů sportovní obuvi a 668 kusů textilního zboží různých značek (např. Adidas, Nike, Diesel, Puma, Fox, Hello Kitty aj.), dále 200 kusů hodinek (zn. Omega, Rolex, Rado, Gucci) a 994 kusů pirátských hudebních a filmových nosičů, u nichž je podezření, že porušují některá práva duševního vlastnictví. Majitelům ochranných známek by jejich prodejem vznikla škoda převyšující 5,5 milionů korun.

Pracovníci Státního ústavu pro kontrolu léčiv zjistili na místě tři případy nezákonného prodeje léčiv a léčivých přípravků. Ve spolupráci s celníky zajistili 145 kusů balení léků. Zjištěná provinění budou projednána ve správním řízení. Prodejcům hrozí vysoké pokuty.

 

     

por. Jiří Nejedlý
tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel.: 475 667 216, fax: 475 667 310
mobil: 731 421 645
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky